Hvordan sparer jeg på udgifterne

– Hvis mine printudgifter løber løbsk !!!

Undersøge om det er muligt i printersoftwaren (på maskinen eller i medfølgende software), at tvinge printeren til at printe i Sort/Hvid som standard. Størrer maskiner har altid denne mulighed. – Det betyder at du aktivt skal tilvælge farver i dit print.

Købe en Sort/Hvid printer, som du skal bruge som din standard printer. Og kun bruge farveprinteren når farver er et bevidst valg til dit print.

Kontrollere printer setup under printerens egenskaber ved hvert print.
Personligt har jeg ved ALLE de print, som jeg printer på min farveprinter til mine kunder, været i Print menuen, og aktivt tilvælge hvis det har været et Sort/Hvidt print. Dette har jeg valgt fordi den største mængde er farve produktion.

————-

I december måned har jeg en print/hæfte opgave med budget tal til en kommune. Jeg får en færdig PDF fil, og skal bare printe hæftet. Hæftet består overvejende af Sort/Hvide sider, og nogle enkelte sider er der farver på.

Til dette job er det nødvendigt at printeres selv finder udaf, hvad der er farve og hvad der er S/H. For det er ikke muligt at seperere det under produktionen.

Jeg talte ved visuel optælling 6 farve ark og 14 S/H, men printerens tæller sagde 17 farveark og 3 S/H.

Og hvorfor talte printerens tæller så anderledes end mig. Jo på en del af siderne var der skemaer, som alle var defineret som RGB. Så hvis jeg IKKE havde kontrolleret jobbet inden jeg oplyste en pris – så havde jeg tabt penge, og det er ikke sjovt.

Pas på med de farver – det kan blive rasende dyrt.